miljofyrtarn_pro_vestland_sf
 

Våre Medlemsbedrifter

 

A til Å | Grafisk Design og Media

A til Å lagar logoar, grafiske profilar, websider, lettleste magasin, nyheitsbrev og filmsnuttar. Alt frå idéutvikling til ferdig produkt.

Lærefag: Salsfaget og mediegrafikerfaget

Balholm AS

Balholm har i 20 år arbeida med eple, fruktdyrking, foredling av eplemost og bærmost i mange ulike variantar. I dag har Balholm seks tilsette og produserer omlag 300 000 liter drikke i året.

Lærefag: Produksjonsteknikkfaget

Bastal AS

Fra manuelt hardt arbeid til Europas mest moderne anlegg.

Lærefag: Sveisefaget

 

BB Service System SF AS

BB ServiceSystem Sogn og Fjordane AS ble etablert i 1987. Vi er en offentlig godkjent renholdsbedrift som per 2020 har ca. 100 ansatte. Vi mener at kjernen til vår suksess i denne bransjen ligger i at vi tar godt vare på våre ansatte. Vi jobber mye med medmenneskelige relasjoner og samspill.

Lærefag: Salgsfag

 

Bruland Bygg

Byggmakker Bruland er eit lokalt familieeigd konsern med historie tilbake til 1951. På den tida dreiv Helge Bruland sagbruk og høvleri i dagens lokaler. I 1995 etablerte Viktor Bruland butikken Byggmakker. Bruland Bygg leverer alt innan nybygg og rehabilitering.

Lærefag: Salsfaget

Bra Greier AS

Mekk selger «gjør det selv» produkter til bil, båt, hjem og fritid. Vi ønsker å fremstå som en friskt og spennende butikk med godt utvalg og service.

Lærefag: Salsfaget

Bilfinger Industrial Services

Bilfinger Industrial Services avd. Høyanger

Enheten i Høyanger i Sogn og Fjordane er lokalisert med verksteder ved anlegget til Hydro Aluminium Høyanger, der vi er en foretrukken leverandør av vedlikeholdstjenester.

Bilfinger Høyanger har 40 ansatte.

Lærefag: Industrifag

Bjarne Espe Trevarefabrikk

Det heile begynte i 1948 i eit lite verkstad i Hjelmelandsdalen på Nordfjordeid. Etter å ha gått på Holmøy Arbeidskule fekk Bjarne Espe kontrakt med Den Norske Husfliden i Oslo om å lage gyngestolar. Ilag med sittegrupper, trebollar og fat, utgjorde dette levebrødet dei første åra. Med skreddarsydde produkt, unikt handverk og auge for detaljar vart Bjarne Espe raskt kjend for kvalitet, mellom anna Nordfjordkjøkkenet.

Lærefag: Industrisnekkerfaget

 

 

Båtbygg AS

Helt siden starten for over 70 år siden har Båtbygg vært drevet frem av optimisme, pågangsmot og vilje til å satse når mulighetene har vært der. Dei har posisjonert seg som et av Norges ledende verft for ombygging, reparasjon og vedlikehold for offshor-, fiskeri og handelsfartøy.

Lærefag: Industrimekanikarfaget og motormekanikarfaget

Coop Nordvest SA

Coop Nordvest SA er ein medlemseigd organisasjon nærare 54000 medlemmar,og laget driv si verksemd på Vestlandet og på Sunnmøre.

Extra Førde, Extra Naustdal og Coop Mega i Førde er med i Pro Vestland Opplæringskontor.

Lærefag: Salsfaget

Cubus Florø

Som en av Skandinavias største kleskjeder tilbyr Cubus barneklær, babyklær, mammaklær og kvalitetsklær til kvinner og menn. Med vekt på bærekraft, god kundeservice og høy produktkvalitet til riktige priser. Cubus Florø finn du på AMFI Florø.

Lærefag: Salsfaget

Domus Manufaktur

Kle og sko til barn, dame og herre, smykker, vesker, interiør, garn og hobby.

Lærefag: Salsfaget

 

Døskeland Marine

Målet vårt er å være den leiande leverandøren av Yamaha sine produkt og båter til fritid og fiske på Vestlandet.

Vi skal levere kvalitetsprodukt til konkuransedyktige priser samt å yte best mogleg service.

Lærefag: Motormekanikarfag, automasjonsfaget og salsfaget

Elkem

Elkem Bremanger er ei internasjonal høgkompetansebedrift med kundar innan elektronikk, solceller, vindmøller og bilindustri. Bedrifta er delt i to forretningsområde; eit støyperi (foundry) og ein produksjonshall for silisium (Silicon Materials). I tillegg kjem innkjøp, logistikk/materialadministrasjon, laboratorium, råstoff, transport, reinseanlegg, eldfast, økonomi, HMS, IT og personal.

Lærefag: Kjemiprosessfaget, laboratoriefaget, dataelektronikarfaget, produksjonsteknikkfaget og logistikkfaget

EWOS

Fiskeoppdrett har vorte ein av dei største og viktigaste næringane langs Norskekysten. Oppdrettsfisk treng fôr. Og fôrprodusenten treng lærlingar. EWOS er den største norske produsenten av fôr til laks og aure, og ein del av EWOS-gruppa som har fabrikkar i Skottland, Canada, Chile og Vietnam. Verksemda har også to andre fabrikkar i Noreg, men den største ligg i Florø.

Lærefag: IKT service, industrimekanikarfaget, produksjonsteknikkfaget, dataelektronikarfaget og logistikkfaget

 

Elkjøp Fjordane AS

Elkjøp er Nordens største forhandler av elektronikk og har siden 1962 vokst og blitt mer enn 10 000 engasjerte mennesker over hele Norden. I Norge er vi godt over 4000 medarbeidere og har rundt 140 butikker. I regnskapsåret 2018/2019 omsatte Elkjøp Nordic varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner med et driftsresultat på 1228 millioner NOK. 

Lærefag: Salsfaget

Elon Sogndal

Elon er Nordens nye, store elektronikkjede. Med over 600 små og mellomstore butikker på tvers av Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Vi har bredden, samtidig som vi kjenner lokalmiljøet ditt.

Lærefag: Salsfaget

Europris avd. Førde

I dag er Europris en av landets mest kjente kjeder. Butikkene deres er lokalisert over hele landet, og de vokser med ca. 10 nye butikker hvert år. Ca. 20% av butikkene er eid av franchisetakere og de siste 80% er egeneide butikker.

Lærefag: Salsfaget

XL-BYGG FARSUND BYGG

Farsund Bygg ble etablert i 1955. Helt siden oppstart har selskapet vært eid av familien Farsund. Virksomheten har hatt en jevn omsetningsøkning gjennom årene, og er i dag et veletablert selskap i Sogn og Fjordane innenfor trelast og byggevarehandel.

Lærefag: Logistikkfaget

 

Felleskjøpet Agri AS avd. Førde

Felleskjøpet Agri er en samvirkebedrift eid av 43.000 bønder. Konsernet har om lag 2300 medarbeidere i 15 fylker, og virksomheten strekker seg fra Tana i nord til Larvik i sør.

Lærefag: Salsfaget

Ferske Smakar

Ferske smakar vart i 2011 starta opp av Gudrun Johanne Eikeland –konditor, og  Anette Hestad -konditormeister og bakarmeister. Verksemda vart starta i lokalar på Noss i Lundegrend. I 2013 kjøpte Ferske Smakar ein kafè i Førde (Napoleon Conditori). No føregår all verksemd i Førde på kafèen og i det tilhøyrande produksjonslokale.

Lærefag: Salsfaget

Fiskevegn AS

Fiskevegn er en sentral aktør på den globale arena for linefiske. Som totalleverandør til autoline- og garnflåten yter vi også veiledning, råd og service innen områder som prosjektutvikling og fiskeriutvikling over hele verden. Vi leverer også utstyr til havbruk og offshore.

Lærefag: Industrifaget

FMC

With our proprietary technologies and production systems, integrated expertise, and comprehensive solutions, we are transforming our customers’ project economics.

Lærefag: Industrimekanikarfaget

 

Fjordpipe

Fjordpipe er ein av dei største røyrentreprenørane på Vestlandet, og jobbar med prefabrikkering og levering av komplette røyrsystem til landbasert industri, skip, offshore og bygg. Bedrifta er ein fleksibel samarbeidspartnar, som tek på seg oppdrag både på verkstaden og ute på installasjonar. Basen og verkstaden ligg i Eikefjord, midt mellom byane Florø og Førde.

Lærefag: Industrirøyrleggjarfaget og sveisefaget

Førde Mekaniske Industri

Av og til dukkar det opp ein oppfinnar på kontoret til den mekaniske bedrifta på Øyrane i Førde. Ikkje alle idear er like realistiske, men nokre av dei er så gode at det vert patent og produksjon, til dømes av grasfordelarane for silo som Førde Mekaniske Industri produserer og sel. Grasfordelarane vert selde gjennom Eik-kjeda.

Lærefag: Sveisefaget

Fresvik Produkt AS avd. Fresvik

Basert på modular skreddersyr Fresvik Produkt løysingar for både næringsmiddelindustrien, institusjonar og storkjøkken, skip og offshoreinstallasjonar. Fresvik Produkt er i dag marknadsleiar på kjøle- og fryserom til daglegvarehandel, bensinstasjonar og storkioskar.

Lærefag: Produksjonsteknikkfaget

Gardsbrenneriet AS

Gardsbrenneriet er startet av meg selv (Jann Vestby) og Synnøve Vik Bergstad og drives fra gården vår som ligger solfylt til på Hauge mellom fjord og fjell i vakre Nordfjord. Vi er begge Sivilingeniører i kjemi og har gjennom Gardsbrenneriet realisert drømmen om å kombinere utdannelsen vår med det gode livet som landsbygda i Norge kan by på.

Lærefag: Produksjonsteknikkfaget

 

Gas Tech AS

Gas Tech AS ble etablert i mars 2003 av Hans Kristian Ulvestad og Magne Kolstad, og er en videreutvikling av selskapene Gas Tech Norge AS og Gas Tech Ulvestad som ble etablert i år 2000. Gas Tech AS har sine spesialfelt innen installasjon av gass til bolig, industri, storhusholdning og bil.

Lærefag: Industrimontørfaget

Gasta design og kommunikasjon

Gasta har eksistert sidan 1998 og består av seks tilsette med lidenskap  for design og digital kommunikasjon. Mest av alt vil vi arbeide med å skape gode nettsider basert på Squarespace, men vi arbeider også mykje med merkevare- og designprosjekt.

Lærefag: Dataelektronikerfaget

Global Florø AS

Lærefag: Industrimontør, Industrimekaniker og Produksjonsteknikk

Halliburton

Halliburton i Florø er ein basestasjon som produserer og leverer ulike kjemikaliar til boreoperasjonar i Nordsjøen. Lager og logistikk på tvers av basar og offshore er også ein større del av drifta. I tillegg tek bedrifta i mot avfallsvæske til mellomlagring og sender den vidare til behandlingsanlegget som Halliburton nettopp har kjøpt på Mongstad.

Lærefag: Logistikkfaget

 

H-Vinduet Bauge AS

H-vinduet Bauge AS (tidl. Bauge Trevare AS) ble grunnlagt av Arne Bauge sommeren 1954. Bedriften eies fortsatt av familien Bauge, og drives nå i 3. generasjon. Norges vestligste vindusfabrikk med beliggenhet i vakre Florø, ytterst i Sunnfjord i Vestland fylke. Omgitt av flott natur og noe av det tøffeste kystklimaet langs norskekysten.

Lærefag: Produksjonsteknikkfaget, kontor- og administrasjonsfaget

Havyard Ship Technology

Skipsverftet ligg i Leirvik i Hyllestad Kommune, som har knapt 1500 innbyggjarar. Havyard er eit fullintegrert selskap innan skipsdesign, skipsbygging, systemleveransar og ettermarknad. Båtane som vert bygd i Leirvik er høgteknologiske fartøy som opererer i svært krevjande farvatn.

Utlysing lærlingplassar Havyard

Lærefag: Industrirøyrleggjarfaget, industrimekanikarfaget, platefaget, sveisefaget, IKT-servicefaget og logistikkfaget

 

Helle Fabrikker AS

Helle er industrihandverk. Vår forståing av kvalitet er bygd på at hand og maskin skal og må jobbe saman for å få eit best og mest unikt resultat. Det er dette som er kjerna av Helle sin filosofi. Vi har produsert knivar og bestikk med utgangspunkt i denne filosofien i nær hundre år, og vi har ikkje tenkt å forandre oss med det første.

Lærefag: Produksjonsteknikkfaget

IT-Kom

I Mobit er vi spesialister på mobil og IT for bedriftsmarkedet. Vi har forhandlere over hele landet, og vårt mål er å hjelpe våre kunder med alt de har behov for i sin digitale hverdag.

Lærefag: Salsfaget og kontor og administrasjonsfaget

 

I.O.S Tubular Management

I.O.S Tubular Management er ei offshoreretta servicebedrift som i hovudsak utfører maskinering av olje- og gasstette gjengeforbindelsar på “nedihullsutstyr”, det vil seie røyr og andre komponentar som går ned i ein olje- eller gassbrønn. ITM produserer gjenge på fòrings-, produksjons- og borerøyr, og lagar også diverse overgangar mellom ulike røyrtypar og dimensjonar.

Lærefag: CNC-maskineringsfaget, Automatiseringsfaget

 

INTIN AS

INTIN AS har en klar målsetting om å bli en ledende faghandel i Norge på ny smarthusteknologi. Deres slagord «enklere og tryggere» skal gjelde både det produktet som sluttbruker får, og det som de leverer av produkt og tjenester til boligleverandører og installasjonsbedrifter.

Lærefag: Dataelektronikarfaget og salsfaget

Joker Viksdalen

Velkommen til Joker Viksdalen! Vi har et godt utvalg av dagligvarer i lyse og ryddige lokaler. Vi har også medisinutsalg, drivstoff med kortautomat og tilbyr hjemkjøring av varer hver fredag.

Lærefag: Salgsfaget

KMI Kleive Mekaniske & Industriservice

Dei viktigaste produktområda til KMI er isolasjonsprodukt til bygg og anlegg, emballasje til fisk og andre næringsmiddel og formstøypte spesialprodukt.

Lærefag: Automatikarfaget og industrimekanikerfaget

 

Klausen Industrier

Klausen Industrier Svelgen vart etablert i 1990 som ei moderne, allsidig servicebedrift. Avdelinga er ein viktig ressurs for smelteverksindustrien i Svelgen. Ho ligg eit par kilometer frå Bremanger Smelteverk og produserer kring 1000 elektrodemantlar årleg.

Lærefag: Platefaget, sveisefaget og industrimekanikerfaget

Lærefag: Salsfaget

Lerum AS

Lerum er ei 115 år gamal familieverksemd som lagar produkt av frukt og bær i Saftbygda Sogndal.

Å setje familienamnet på jusen, safta og syltetøyet vårt, gjer oss ekstra kravstore til kvalitet.

Lærefag: Logistikk

Linn Bad AS

I over 40 år har Linn Bad designa og produsert baderomsmøblar i Vik i Sogn.

“For oss handlar dette om handverkstradisjonar og kvar me kjem frå. Me har kvalitet, funksjonalitet og design i vårt DNA. Me er også opptekne av å skrive nynorsk. Me vil vere ekte, også når det gjeld språket vårt.”

Lærefag: Produksjonsteknikkfaget

Luster Mekaniske Industri

Vil du bli fleirfagleg og høgt kvalifisert sveisar eller industrirøyrleggjar? Luster Mekaniske Industri treng deg. Norsk sokkel har i mange år vore den største offshoremarknaden i verda og det vert investert som aldri før. Investeringane vil vere store i mange år framover, både på grunn av nye funn, kostnadseffektiv utbygging av gamle funn, teknologiutvikling og ombygging av eksisterande installasjonar.

Lærefag: Sveisefaget og industrirøyrleggjarfaget

 

 

Maritime Montering

Maritime Montering er leverandør av komplette marine og offshore overnattingsystem.

Maritime Montering starte som et snikkarverkstad i Bygstad i 1981. I dag består det av åtte dotterselskapet, der Maritime Montering er hovudselskapet i Marinacc gruppen.

Lærefag: Maritim innredning

MAXIM Gandrudbakken AS

Maxim Gandrudbakken tilbyr transfermerker, eller overføringstrykk, med knivskarpe detaljer, spesialeffekter og fantastiske farger. Maxim Gandrudbakken har store og små kunder i Norge så vel som i utlandet. Den moderne digitale produksjonen gjør at de også kan levere i små kvantum, som for eksempel navnemerker til idrettslag.

Lærefag: Serigrafifaget

Neisa

We operate borderless. We offer a single point of contact and smart logistics in
the whole Nordic region to make your day a great one. We secure a high-quality
service delivery performed on short notice. We care, and therefore we make
office people happy.

Lærefag: Dataelektronikerfaget

Nesseplast

Nesseplast er ein av EPS-pionerane i Noreg. Starten i 1957 var prega av fryseisolasjon og fiskeemballasje, men har utvikla seg til å omfatte alt innafor emballasje og tekniske produkt i isopor (EPS).

Lærefag: Produksjonsteknikkfaget og industrimekanikarfaget

 

Nortronik AS

Nortronik AS har hovedkontor i Førde og avdelingskontor på Lillestrøm. Nortronik er en totalleverandør innen brannvern, brannalarmanlegg, røykdykking og slokkeanlegg for brannslukking med gass. Organisasjonen består av 14 tilsette med bred og variert kompetanse på fagområder som brannvern og brannsikkerhet.

 Lærefag: Industrimontørfaget

Nortura avd. Sogndal

I Sogndal konsentrerer Nortura seg om foredling av råvarer, nærmere bestemt spekemat og pinnekjøtt. Foredlingsfabrikken i Sogndal lager spekemat og pinnekjøtt med høy kvalitet. Sognemorr, og Vestlands-pinnekjøtt er to av produktene bedriften er kjent for. Flere ganger har de fått det edleste metallet for Norges beste produkter.

Lærefag: Automatikerfaget og produksjonsteknikkfaget

Nortura Førde

Nortura er en av Norges største matprodusenter. Vi er bondens selskap; et samvirke eid av over 18 300 norske bønder.

I Nortura jobber vi hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.

Lærefag: Industrimekanikarfag og logistikkfag

Nyrstar

Nyrstar har spesialisert seg på å skape nye, verdifulle råmateriale til bruk i industrien frå avfall. Hovudaktiviteten er å behandle filterstøv frå stålindustrien i Europa som er rikt på sink, i det høgteknologiske anlegget i Høyanger.

Lærefag: Produksjonsteknikkfaget

 

Naustdal Dampbakeri AS

Naustdal Dampbakeri AS er ei av dei eldste verksemdene i Sunnfjord. Vi er særskild opptekne av at produkta våre skal vere dei ferskaste og ha den beste kvaliteten som er på marknaden.

Lærefag: Salsfaget

Nor Tekstil avd. Jobbpartner

Nor tekstil avd. Jobbpartner Florø og Førde. JobbPartner er en del av Nor Tekstil-konsernet. Jobbpartner leverer arbeidstøy, arbeidssko, verneutstyr, fritidsklær og -sko til både bedrifts- og privatmarkedet.

Lærefag: Salsfaget

Normal

NORMAL er en kjede med butikker som selger helt normale varer til unormale priser. Alle varer vi tar inn og selger er helt normale ting, som du bruker i din helt normale hverdag. Vi kjøper merkevarer der de er billigst, slik at vi kan selge dem til faste, lave priser – og fremdeles tjene litt på dem.

Lærefag: Salgsfaget

Oceaneering Asset Integrity avd. Florø

Oceaneering leverer sertifisering, inspeksjon og vedlikehold av løfteutstyr. Oceaneering Asset Integrity AS er sertifisert av Norsk Sertifisering og medlem av Lifting Equipment Engineers Association (LEEA).

Lærefag: NDT kontrollørfaget

 

Onshore Technologies AS

Lærefag: Industrimontørfaget

Ornes Båtbyggeri

Ornes Båtbyggeri blei etablert i 1975. Målet den gong var å produsere småbåtar i tre etter tradisjonell teknikk og med utgangspunkt i lokale tradisjonar. Seinare har den vesle bedrifta teke steg for steg, frå robåtar til snekker, – til ein i dag kan ta imot oppdrag på fartøy inntil 30 meter. I 1996 vart verksemda utbygd med m.a. ein ny stålhall for fartøy opp til 25 meter.

Lærefag: Trebåtbyggjarfaget

Obs Bygg Førde

Obs BYGG er til for forbrukerne, med lange åpningstider, lave priser og et godt utvalg «gjør det selv»-varer. I våre store byggevarehus finner du alt du trenger av kjente «gjør det selv»- merkevarer. Enten det er snakk om hus eller hage, store eller små byggeprosjekter.

Lærefag: Salsfaget

Pelagia avd. Kalvåg

Norway Pelagic er den største produsenten i verda av konsumprodukt av pelagisk råstoff, det vil i første rekke seie sild, makrell, hestmakrell, lodde og kolmule.

Lærefag: Industrimekanikarfaget

 

Parkkiosken Mix Sogndal

Hjå oss får du eit godt utvalg av mat, drikke og søtsaker.
Mix Sogndal har gunstige avtalar med Nordens største leverandørar av mat og kioskvarer. Kiosk, Café, Selskapslokale og Turistinformasjon.

Lærefag: Salsfaget

Petal AS

I nært samarbeid med arkitekter og entreprenører utvikler Petal AS metallfasader med fokus på individuell utforming og design. Hvert enkelt fasadeprosjekt er skreddersydd i samarbeid med arkitekt og entreprenør. Petal AS vil være med å realisere arkitektens og entreprenørens ideer, visjoner og mål.

Lærefag: Produksjonsteknikkfaget

POWER Sunnfjord – Førde

Power opna ny butikk på Elvetorget i 2019. Det er den godt etablerte familidrevne elektro,- og kvitevarebedrifta, Magne Aase AS som satsar vidare som Power.

Her finn du eit stort utval i det du kan tenke deg av elektronikk og kvitevarer og også kjøkken.

Det unike med denne butikken er at verkstaddelen vert videreført som Magne Aase AS, og her finn du erfarne fagpersonar som har mange års erfaring frå verkstaden.

Lærefag: Salsfaget

Ramco Norway AS

Ramco har levert fremragende service i mer enn 40 år, og har spesialisert seg på pipe care excellence ™, inspeksjon, intern og ekstern sprengrensing og beskyttende belegg av Oil Country Tubular Goods (OCTG), brukt i leting og produksjon av olje og gass industri.

lærefag: Industrmekanikerfaget

 

R-Profile AS

R-Profile As vart stifa i 2007 under navnet Reklameloftet Digma AS. Dei har spesialisert seg på å levere dei fleste typer effekter som blir brukt innan reklame i dag.
R-profile betegner seg som ei grafisk produksjons bedrift, som fokuserer på å utvikle ideer fra skisse til ferdige kommunikasjonsprodukter.

Lærefag: Salsfaget

Rein Design

I 2021 er Rein Design eit moderne kommunikasjonsbyrå, som leverer tenester innan design, kommunikasjon og digital marknadsføring. Vi er også ansvarleg utgjevar av nettmagasinet iførde.no.

Lærefag: Mediegrafikerfaget

Rema 1000 AMFI Florø

REMA 1000 tilbyr dagligvarer av god kvalitet til lave priser. Hos oss finner du middagstips og inspirasjon til både hverdag og helg.

Lærefag: Salsfaget

Rema 1000 Evja

Siden 1979 har REMA 1000 tilbudt kunder over hele landet et godt valgt utvalg av dagligvarer av god kvalitet til de laveste prisene.

Lærefag: Salsfaget

 

Rocketfarm

Rocketfarm er eit robotikk- og teknologifirma som leverar løysingar innan IT og robotikk til industrien. Dei har 15 ansatte innen fagfeltene robotikk, automasjon og konsulenttjenester.

Lærefag: Automatikerfaget

 

Safeclean

SafeClean AS  vart etablert i 2002 og har sidan den tid spesialisert seg på rengjering av offshore relaterte system og komponentar.  Servicen blir tatt både offshore og onshore. SafeClean er eit innovativt selskap og har eit mål om å være den leiande problemløsar for kundar innenfor vårt tjenestespekter.

Lærefag: IKT servicefag og industrimekanikarfaget

Safeport

Wergeland SafePort driver hovedsakelig med kjettinginspeksjon, ingeniør tjenester og mekanisk virksomhet. Vi utfører både NDT og sakkyndig virksomhet relatert til løft. Vi har sertifisert sveiseinspektør ihht. NS477. Vi er også «approved service supplier» for DNV.GL og utfører inspeksjon og klassing på alle typer mooring utstyr relatert til offshore. Vi har moderne og effektive fasiliteter for kjetting inspeksjon og kan levere svært konkurransedyktige betingelser.

Lærefag: Elektrikarfaget

Schlumberger Norge AS

Historien vår begynner med hva det virkelig betyr å være en teknologiinnovatør. Vår sunne fornuft forener 82 000 mennesker som representerer 170 nasjonaliteter med produkter, salg og tjenester i mer enn 120 land. Vi leverer bransjens mest omfattende utvalg av produkter og tjenester, fra leting gjennom produksjon, og integrerte pore-to-pipeline-løsninger som optimaliserer hydrokarbonutvinning for å levere reservoarets ytelse bærekraftig.
Lærefag: Logistikkfaget og Industrimontørfaget

 

Saga Fjordbase

Saga Fjordbase AS er baseoperatør på den største forsyningsbasen i Norge. Basen har 24-timers åpningstid og Saga Fjordbase AS leverer tjenester som pakking, merking og forsendelse, transport og løft på basen, lasting og lossing av fartøy, verksted for tyngre maskiner, OCTG håndtering og lager, inne- og utelager, spedisjon, sjøtransport, vei- og lufttransport.

Saga Fjordbase drifter helt eller delvis mange av basekundene sine lager på basen og har inngående kunnskap om logistikk og transport mot operatører, kunder og leverandører i olje og gassnæringen.

Lærefag: Industrimekanikerfaget

Solheim Diesel

Dersom du liker å jobbe med båtar og motorar, er Solheim Diesel bedrifta for deg. Her er både båt- og motorverkstad, der ein reparerer båtar og båtmotorar, og butikk for det meste innan båtliv. Solheim Diesel har som målsetting å vere den leiande fritidsbåtleverandøren i Sogn og Fjordane. Sia starten i 1982 har bedrifta representert sterke merkenamn, og samstundes følgd den løpande utviklinga som båtbransjen har vore igjennom dei siste tiåra.

Lærefag: Motormekanikarfaget, reservedelsfaget og salsfaget

Solund Båtbyggeri AS

Solund Båtbryggeri er beliggende i en øykommune hvor man vet hva som trengs i en båt når sesongen andre steder er over og båten er fortsatt et fremkomstmiddel og nødvendighet.

Solund Båtbryggeri har lang erfaring med reparasjoner av båter. De har slippkapasitet opp mot 50 fot og 20 tonn. Denne kapasiteten jobbes det med å øke.

Lærefag: Komposittbåtbyggerfaget

Solund Verft

Solund Verft er eit fleksibelt og allsidig verft som driv både med nybygg, utrustning, ombyggingar, reparasjonar og vedlikehald av fartøy. Kundegruppene er fiskebåtar, lastebåtar, ferjer, oppdrettsbåtar, oppdrettsflåtar og brønnbåtar. Verftet driv og med lagring, vedlikehald og reparasjon av fritidsbåtar ved eige båthotell.

Lærefag: Platearbeidarfaget,sveisefaget, industrirørleggerfaget, motormekanikarfaget,
industrimekanikarfaget og logistikkfaget

 

Soldalen Besøksgård AS

4H Norge er en stor og aktiv organisasjon med nærmere 12 000 medlemmer fordelt på ca. 550 4H-klubber over hele landet. Medlemsalderen er 10-25 år. I 4H får medlemmene mulighet til å utvikle seg selv, og være del av et sosialt fellesskap der alle har omsorg for hverandre. Det stilles ikke spesielle krav for å bli medlem.

Lærefag: Salgsfaget

Sparebanken Sogn og Fjordane

Sparebanken Sogn og Fjordane er den største banken på Vestlandet med ein forvaltningskapital på 55,5 milliard kroner og 270 årsverk. Banken har i dag 13 salskontor og 20 Bank i Butikkavtalar  på Vestlandet I tillegg har banken kontor i Bergen (Tal frå kvartalsrapport 1.kv.2019).

Lærefag: Administasjonsfaget

Steinvik Fiskefarm AS

Vi er ikkje størst, men vi er uredd. Vi er ei lokalt forankra familiebedrift med globalt fotavtrykk. Derfor investerer vi i ny teknologi, i nærmiljøet, i bransjesamarbeid, og i menneska som kan hjelpe oss med morgondagens utfordringar. Slik lagar vi millionar berekraftige laksemåltid årleg til kundar i heile verda.

Starten var i 1986 då Steinvik fekk sin fyrste konsesjon i sjø. I dag har vi 9 matfisklokalitetar, settefiskanlegg, rensefiskanlegg og storsmoltanlegg under bygging i naturskjønne Kinn, Bremanger og Askvoll – i nærleiken av byane Førde og Florø i Vestland.

Steinvik er ein viktig distriktsutbyggar, og er medeigar i fleire selskap.

Lærefag: Industrimekanikarfaget

Staro Tech

Staro Tech A/S kan tilby tjenester med tegning, produktutvikling og konstruksjon. Vi har allerede flere suksesshistorier og hjelper gjerne til med å skape flere. Hydraulikk reparasjon, vedlikehold, feilsøking eller konstruksjon. Vi har lang erfaring og god kompetanse. Vi utfører maskinering ved hjelp av styre freser og dreiebenker.

Lærefag: Industrimekanikerfaget

 

Sunnfjord Industri AS

Ved gamlevegen over Ramsdalsheia mellom Førde og Florø ligg ei lita og fersk lærebedrift. Ikkje akkurat sentralt, men det er ikkje noko ulempe heller. Av og til går det nokre spenstige transportar ned dalen, oppdrag som treng dispensasjon når lasta er både for høg, for lang og for brei.

Lærefag: Sveisefaget, industrimontørfag og platearbeidarfaget

Swire Oilfield Services

Den første kunden til Swire Oilfield Services i Florø for 20 år sida var Saga Petroleum, som på den tida var operatør for Snorre-feltet. Seinare har aktiviteten og avdelinga vokse jamt, og driv no med utleige, vedlikehald, kontroll og sertifisering av transportutstyr, vask av tankar og omlasting av kjemikaliar.

Lærefag: Industrimontørfaget og logistikkfaget

Spar Handelshuset

Hos oss finner du alt det du trenger til din daglige handel. Vi har et stort utvalg av frukt og grønnsaker, og ferske brød og bakevarer. I tillegg har vi en fristende ferskvareavdeling med varm og kald mat. Velkommen!

Lærefag: Salgsfaget

Sport Outlet avd. Førde

Sport Outlet er eit spennande butikkonsept som jobbar med merkevarer frå verdas leiande sports- og fritidsleverandørar.

Sport Outlet hjelper leverandørane å rydde lageret og sel ut varene for dei. Filosofien er enkel: Merkevarer til halv pris eller lågare!

Lærefag: Salgsfaget

 

Teekay Petrojarl Production

Teekay Petrojarl er et norsk oljeserviceselskap som opererer flytende plattformer (FPSO). Teekay Petrojarl har hovedkontor i Trondheim, og eies av det canadiske konsernet Teekay Corporation. Selskapet opererer ti flytende plattformer.

 Lærefag: Industrifag, kjemifag

TESS

TESS er ein norskeid og landsomfattande leverandør av produkt og tenester til industridrift og vedlikehald. Kjerneprodukta er høgtrykks- og lågtrykksslangar og slangearmaturar til alle føremål, med tilhøyrande tenester i vidt omfang.

Lærefag: Industrimontørfaget og salsfaget

T.Frevik Taubanedrift

T. Frevik Taubanedrift AS vart etablert i 2004 og er no den leiande aktøren i Norge på uttak av tømmer i bratt terreng samt montering/demontering av røyrgater i bratt terreng.

Lærefag: Industrimekanikarfaget

Tine avd. Vik i Sogn

TINE Meieriet Vik ligg i Vik i Sogn. Meieriet produserar Gamalost frå Vik og Mylsa. Kvar sommar tek meieriet inn bringebær frå dyrkarane i Vik som vert produsert til bringebærsaft og bringebærjuice. Antal tilsette ved anlegget er 15.

Lærefag: Industrimekanikarfaget, automatikerfaget og produksjonsteknikkfaget

 

Tine SA avd. Byrkjelo

TINE Meieriet Byrkjelo ligg i Byrkjelo i Sogn og Fjordane. Meieriet driv produksjon av Norvegia og brunost, samt porsjonspakking av Norvegia.

Lærefag: Industrifag

Total Repairs

Total Repairs AS er en bedrift som har som mål å tilby Total reparasjon på alt elektronikk. Fra smartmobil til stereoanlegg. Pr idag har vi mest Mobil, Nettbrett og datareprasjoner.

Lærefag: Dataelektronikerfaget

TNB Førde AS

Velkommen innom en av våre 81 Telenorbutikker. Vi har et stort utvalg av mobiler, tilbehør, smartklokker og nettbrett, i tillegg til kunnskapsrike medarbeidere som gir deg god hjelp når du trenger det.

Lærefag: Salgsfaget

Trappeprodusenten AS

Agnar Ask er tredje generasjons trappeprodusent, og forvalter arven etter sin far og bestefar videre. Trappeprodusenten er Norges eldste produsent av trapper, og kunnskapen som har blitt tilegnet og ført videre gjennom generasjonene er en viktig faktor bak suksessen.

Lærefag: CNC-maskineringsfaget og møbelsnekkerfaget

 
Vestnes Ocean AS held til i Norges vestlegaste by, Florø. 
 
Lærefag:
 

Vik Fengsel

Vik fengsel ligg i Vik kommune og er ei eining med høgt og lågare sikkerhetsnivå. Fengselet har ein ordinær kapasitet på 39 plassar, der 28 er med høgt sikkerhetsnivå og 11 er med lågt sikkerhetsnivå.

Kriminalomsorgen skal gjennomføre varetektsfengsling og straffereaksjoner på en måte som er betryggende for samfunnet og som motvirker straffbare handlinger. Det skal legges til rette for at lovbrytere kan gjøre en egen innsats for å endre sitt kriminelle handlingsmønster

Lærefag: Industrimekanikerfaget og sveisefaget

Vik Ørsta

Vik Ørsta AS avd. Vik i Sogn disponerer i dag store romslege produksjonslokale og ny varmforzinkingshall som vart teken i bruk i 2009. Vik Ørsta er totalleverandør av trafikktryggleiksprodukt til den norske marknaden og eksporterer og store kvanta til dei andre nordiske landa.

Lærefag: Sveisefaget, automasjonsfaget, cnc maskineringsfaget, platearbeidsfaget, industriell overflatebehandling, industrimekanikar og salsfaget

Vi:Ki

Vi:Ki klær i gata og Vi:Ki på senteret: er to frittstående klesbutikker som holder til i Norges vestligste by Florø.

Butikkene finner du i Strandgata 44 og på Amfi senteret i Florø. Butikkene har felles nettbutikk, mens vareutvalget er forskjellig i de fysiske butikkene. 

Lærefag: Salgsfaget

Walcon Maritime

Walcon leverer tjenester til verftsindustrien, on- og offshore, landbasert industri, riggvedlikehold og havbruk.

Lærefag: Industrirøyrleggjar

 

 

Wergeland AS

I 2011 ble Wergeland AS utfisjonert frå Wergeland-Halsvik AS. Wergeland AS er i dag det største driftsselskapet i Wergelandgruppa og har følgande forretningsområder: Betongprodukter – ferdigbetong, drift av kaier i Gulen industrihamn, utvikling av nytt industriareal, fraktebåt, kabelferje.

Lærefag:

Wergeland Holding AS

Wergeland gruppa er lokalisert i Gulen industrihamn vis à via Mongstad. Konsernet har aktiviteter innan miljøservice, betong, industriutvikling, havne- og marine tjenester.

Lærefag: Industrimekanikarfaget

Wergeland Halsvik

Vårt fraktskip Halsvik 1 (IMO: 934 0738) transporterer og leverer langs hele Norskekysten.
Skipet brukes til både bulk og tradisjonell gods transport.

lærefag: Kjemiprossesfaget

West Industri Service

West Industri Service AS produserer og monterer rørsystem og stålkonstruksjoner til skip, offshore og landbasert industri. Gjennom høyt kvalifiserte og motiverte medarbeidere leverer vi kvalitet og pålitelighet som imøtekommer kundens krav og behov.

Lærefag: Platearbeiderfaget, industrimontørfaget, industrirørleggerfaget, industrimekanikerfaget, Sveisefaget, brønnfaget og komplettering

 

Westmek AS

På Stadlandet har det sidan midten av 1990-talet blitt produsert utstyr av god kvalitet til å behandle fisk ombord i havgåande fiskefartøy. Westmek AS er ei videreføring av denne type verksemd og selskapet blei etablert i 2004.

Westmek produserer utstyr for behandling av fisk om bord i havgående fiskefartøy. Selskapet prosjekterer, teikner og monterer installasjoner i rustfritt stål, syrefast stål og aluminium over heile Nord-Vestlandet.

Lærefag: Industrimekanikerfaget

Yndestad Mekaniske AS

Yndestad Mekaniske AS er ei allsidig mekanisk bedrift retta inn mot landbruk og industri. Per idag er det ti tilsette i bedrifta i Bygstad i Gaular, Vestlandet. Bedrifta jobber i stål, rustfritt og aluminium, og produserer bl.a. røyr og luker til småkraftsindustrien.

Yndestad Mekaniske er nok mest kjent for sin produksjon av traktorskuffer.

Lærefag: Platearbeiderfaget og sveisefaget

Ægir Byggeri AS

Ægir bryggeri er eit moderne håndverksbryggeri forankra i stolte ølbryggingstradisjonar. Dei lagar eit mangfald av kvalitetsøl som er etterspurt over heile landet og i utlandet.

Lærefag: Produksjonsteknikkfaget

Østerbø Solutions

Som lærling hos oss kjem du til ei innovativ bedrift mellom høge fjell i Sogn. Østerbø Maskin har lang erfaring som praktisk problemløysar for industri, havbruk, offshore, landbruk, bygg og anlegg, samt brei erfaring med industrivedlikehald, både elektro, automasjon og mekanisk. Vi har maskinforretning og serviceverkstad for det meste innan bransjen. 

Lærefag: Industrimekanikarfaget, automatikerfaget og eletrikerfaget

pro sf logo

Pro Vestland opplæringskontor

Besøksadresse: Concordbygget, Firdaveien 6
Postadresse: Postboks 492, 6803 Førde
Telefon: (+47) 57 83 22 60
E-post: post@pro.sf.no
Organisasjonsnummer: NO980 026 655

Personvern

Hopp rett ned til innholdet