miljofyrtarn_pro_vestland_sf

Salsfag og administrasjonsfag

Fagområde og lærebedrifter

Kontor- og administrasjonsmedarbeidarar jobbar i offentlege verksemder, i bibliotek og informasjonssenter og i private bedrifter. Arbeidsoppgåver er service, kundebehandling og rettleiing, skriftleg og munnleg informasjonsformidling, kunnskapsorganisering og –flyt i dokument- og informasjonsbehandling, innkjøp, budsjett-, rekneskaps- og lønsarbeid, kontorstøtte-, administrasjons- og saksbehandlingssystem og bruk og vedlikehald av kontorteknologiske hjelpemiddel Du må kunne arbeide systematisk, rasjonelt og effektivt. Det er viktig med god skriftleg og munnleg framstilling både i norsk og framandspråk, og å yte god sørvis overfor kundane.

 
 

Salsmedarbeidarar jobbar i ei rekkje private og nokre offentlege verksemder. Oppgåvene er marknadsstrategi, marknadsføring og salsarbeid, ulike salsmetodar (telefonsal, nettsal, direktesal, meirsal), kommunikasjon og sosial samhandling, bruk av teknologiske hjelpemiddel og inngåande kunnskapar om bedrifta sine produkt Ein salsmedarbeidar må vere kunde- og serviceorientert, blid og høfleg, kunne ta initiativ, arbeide kreativt og systematisk, både sjølvstendig og saman med andre. God kommunikasjonsevne og sosial dugleik er avgjerande kvalitetsfaktorar. Du bør vere ryddig, ha økonomisk sans og gode språkkunnskapar.

Lærebedrifter

 

A til Å | Grafisk Design og Media

A til Å lagar logoar, grafiske profilar, websider, lettleste magasin, nyheitsbrev og filmsnuttar. Alt frå idéutvikling til ferdig produkt.

Lærefag: Salsfaget og mediegrafikerfaget

Bruland Bygg

Byggmakker Bruland er eit lokalt familieeigd konsern med historie tilbake til 1951. På den tida dreiv Helge Bruland sagbruk og høvleri i dagens lokaler. I 1995 etablerte Viktor Bruland butikken Byggmakker. Bruland Bygg leverer alt innan nybygg og rehabilitering.

Lærefag: Salsfaget

Mekk Florø

Mekk selger «gjør det selv» produkter til bil, båt, hjem og fritid. Vi ønsker å fremstå som en friskt og spennende butikk med godt utvalg og service.

Lærefag: Salsfaget

BB Service System SF AS

BB ServiceSystem Sogn og Fjordane AS ble etablert i 1987. Vi er en offentlig godkjent renholdsbedrift som per 2020 har ca. 100 ansatte. Vi mener at kjernen til vår suksess i denne bransjen ligger i at vi tar godt vare på våre ansatte. Vi jobber mye med medmenneskelige relasjoner og samspill.

Lærefag: Salgsfag

 

Coop Nordvest SA

Coop Nordvest SA er ein medlemseigd organisasjon nærare 54000 medlemmar,og laget driv si verksemd på Vestlandet og på Sunnmøre.

Extra Førde, Extra Naustdal og Coop Mega i Førde er med i Pro Vestland Opplæringskontor.

Lærefag: Salsfaget

Cubus Florø

Som en av Skandinavias største kleskjeder tilbyr Cubus barneklær, babyklær, mammaklær og kvalitetsklær til kvinner og menn. Med vekt på bærekraft, god kundeservice og høy produktkvalitet til riktige priser. Cubus Florø finn du på AMFI Florø.

Lærefag: Salsfaget

Domus Manufaktur

Kle og sko til barn, dame og herre, smykker, vesker, interiør, garn og hobby.

Lærefag: Salsfaget

Døskeland Marine

Målet vårt er å være den leiande leverandøren av Yamaha sine produkt og båter til fritid og fiske på Vestlandet.

Vi skal levere kvalitetsprodukt til konkuransedyktige priser samt å yte best mogleg service.

Lærefag: Salsfaget og motormekanikarfag

 

Elkjøp Fjordane AS

Elkjøp er Nordens største forhandler av elektronikk og har siden 1962 vokst og blitt mer enn 10 000 engasjerte mennesker over hele Norden. I Norge er vi godt over 4000 medarbeidere og har rundt 140 butikker. I regnskapsåret 2018/2019 omsatte Elkjøp Nordic varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner med et driftsresultat på 1228 millioner NOK. 

Lærefag: Salsfaget

Elon Sogndal

Elon er Nordens nye, store elektronikkjede. Med over 600 små og mellomstore butikker på tvers av Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Vi har bredden, samtidig som vi kjenner lokalmiljøet ditt.

Lærefag: Salsfaget

Europris avd. Førde

I dag er Europris en av landets mest kjente kjeder. Butikkene deres er lokalisert over hele landet, og de vokser med ca. 10 nye butikker hvert år. Ca. 20% av butikkene er eid av franchisetakere og de siste 80% er egeneide butikker.

Lærefag: Salsfaget

Felleskjøpet Agri AS avd. Førde

Felleskjøpet Agri er en samvirkebedrift eid av 43.000 bønder. Konsernet har om lag 2300 medarbeidere i 15 fylker, og virksomheten strekker seg fra Tana i nord til Larvik i sør.

Lærefag: Salsfaget

 

Ferske Smakar

Ferske smakar vart i 2011 starta opp av Gudrun Johanne Eikeland –konditor, og  Anette Hestad -konditormeister og bakarmeister. Verksemda vart starta i lokalar på Noss i Lundegrend. I 2013 kjøpte Ferske Smakar ein kafè i Førde (Napoleon Conditori). No føregår all verksemd i Førde på kafèen og i det tilhøyrande produksjonslokale.

Lærefag: Salsfaget

H-Vinduet Bauge AS

H-vinduet Bauge AS (tidl. Bauge Trevare AS) ble grunnlagt av Arne Bauge sommeren 1954. Bedriften eies fortsatt av familien Bauge, og drives nå i 3. generasjon. Norges vestligste vindusfabrikk med beliggenhet i vakre Florø, ytterst i Sunnfjord i Vestland fylke. Omgitt av flott natur og noe av det tøffeste kystklimaet langs norskekysten.

Lærefag: Administrasjonsfaget, produksjonsteknikkfaget

IT-Kom

I Mobit er vi spesialister på mobil og IT for bedriftsmarkedet. Vi har forhandlere over hele landet, og vårt mål er å hjelpe våre kunder med alt de har behov for i sin digitale hverdag.

Lærefag: Salsfaget og kontor og administrasjonsfaget

INTIN AS

INTIN AS har en klar målsetting om å bli en ledende faghandel i Norge på ny smarthusteknologi. Deres slagord «enklere og tryggere» skal gjelde både det produktet som sluttbruker får, og det som de leverer av produkt og tjenester til boligleverandører og installasjonsbedrifter.

Lærefag: Salsfaget og dataelektronikarfaget

 

Joker Viksdalen

Velkommen til Joker Viksdalen! Vi har et godt utvalg av dagligvarer i lyse og ryddige lokaler. Vi har også medisinutsalg, drivstoff med kortautomat og tilbyr hjemkjøring av varer hver fredag.

Lærefag: Salgsfaget

Kontorspar Førde

Kontorspar er en landsdekkende kjede bestående av forhandlere som er godt kjent i nærmiljøet, med sterk forankring i lokalt næringsliv. Kontorspar har butikker og lagre over hele landet. Kontorspar ble etablert i 1994 og er en del av Norli Libris AS, som eies av Norgesgruppen, Norges ledende aktør innen dagligvare og storhusholdning.

Lærefag: Salsfaget

Naustdal Dampbakeri AS

Naustdal Dampbakeri AS er ei av dei eldste verksemdene i Sunnfjord. Vi er særskild opptekne av at produkta våre skal vere dei ferskaste og ha den beste kvaliteten som er på marknaden.

Lærefag: Salsfaget

Nor Tekstil avd. Jobbpartner

Nor tekstil avd. Jobbpartner Florø og Førde. JobbPartner er en del av Nor Tekstil-konsernet. Jobbpartner leverer arbeidstøy, arbeidssko, verneutstyr, fritidsklær og -sko til både bedrifts- og privatmarkedet.

Lærefag: Salsfaget

 

Normal

NORMAL er en kjede med butikker som selger helt normale varer til unormale priser. Alle varer vi tar inn og selger er helt normale ting, som du bruker i din helt normale hverdag. Vi kjøper merkevarer der de er billigst, slik at vi kan selge dem til faste, lave priser – og fremdeles tjene litt på dem.

Lærefag: Salgsfaget

Obs Bygg Førde

Obs BYGG er til for forbrukerne, med lange åpningstider, lave priser og et godt utvalg «gjør det selv»-varer. I våre store byggevarehus finner du alt du trenger av kjente «gjør det selv»- merkevarer. Enten det er snakk om hus eller hage, store eller små byggeprosjekter.

Lærefag: Salsfaget

Parkkiosken Mix Sogndal

Hjå oss får du eit godt utvalg av mat, drikke og søtsaker.
Mix Sogndal har gunstige avtalar med Nordens største leverandørar av mat og kioskvarer. Kiosk, Café, Selskapslokale og Turistinformasjon.

Lærefag: Salsfaget

POWER Sunnfjord – Førde

Power opna ny butikk på Elvetorget i 2019. Det er den godt etablerte familidrevne elektro,- og kvitevarebedrifta, Magne Aase AS som satsar vidare som Power.

Her finn du eit stort utval i det du kan tenke deg av elektronikk og kvitevarer og også kjøkken.

Det unike med denne butikken er at verkstaddelen vert videreført som Magne Aase AS, og her finn du erfarne fagpersonar som har mange års erfaring frå verkstaden.

Lærefag: Salsfaget

 

PRO Vestland Opplæringskontor

Gjennom fleire år har det vore mangel på fagarbeidarar i ein industri i stadig endring. Opplæringskontoret for prosessfag i Førde vart i si tid oppretta nettopp for å bøte på dette. I dag har vi over 80 medlemsbedrifter i heile Vestlandet. Lærebedriftene tek i mot lærlingar i kring 30 ulike fag.

Lærefag: Administrasjonsfaget

R-Profile AS

R-Profile As vart stifa i 2007 under navnet Reklameloftet Digma AS. Dei har spesialisert seg på å levere dei fleste typer effekter som blir brukt innan reklame i dag.
R-profile betegner seg som ei grafisk produksjons bedrift, som fokuserer på å utvikle ideer fra skisse til ferdige kommunikasjonsprodukter.

Lærefag: Salsfaget

Rema 1000 AMFI Florø

REMA 1000 tilbyr dagligvarer av god kvalitet til lave priser. Hos oss finner du middagstips og inspirasjon til både hverdag og helg.

Lærefag: Salsfaget

Rema 1000 Evja

Siden 1979 har REMA 1000 tilbudt kunder over hele landet et godt valgt utvalg av dagligvarer av god kvalitet til de laveste prisene.

Lærefag: Salsfaget

 

Soldalen Besøksgård AS

4H Norge er en stor og aktiv organisasjon med nærmere 12 000 medlemmer fordelt på ca. 550 4H-klubber over hele landet. Medlemsalderen er 10-25 år. I 4H får medlemmene mulighet til å utvikle seg selv, og være del av et sosialt fellesskap der alle har omsorg for hverandre. Det stilles ikke spesielle krav for å bli medlem.

Lærefag: Salgsfaget

Solheim Diesel

Dersom du liker å jobbe med båtar og motorar, er Solheim Diesel bedrifta for deg. Her er både båt- og motorverkstad, der ein reparerer båtar og båtmotorar, og butikk for det meste innan båtliv. Solheim Diesel har som målsetting å vere den leiande fritidsbåtleverandøren i Sogn og Fjordane. Sia starten i 1982 har bedrifta representert sterke merkenamn, og samstundes følgd den løpande utviklinga som båtbransjen har vore igjennom dei siste tiåra.

Lærefag: Salsfaget, motormekanikarfaget og reservedelsfaget

Sparebanken Sogn og Fjordane

Sparebanken Sogn og Fjordane er den største banken på Vestlandet med ein forvaltningskapital på 55,5 milliard kroner og 270 årsverk. Banken har i dag 13 salskontor og 20 Bank i Butikkavtalar  på Vestlandet I tillegg har banken kontor i Bergen (Tal frå kvartalsrapport 1.kv.2019).

Lærefag: Administasjonsfaget

Spar Handelshuset

Hos oss finner du alt det du trenger til din daglige handel. Vi har et stort utvalg av frukt og grønnsaker, og ferske brød og bakevarer. I tillegg har vi en fristende ferskvareavdeling med varm og kald mat. Velkommen!

Lærefag: Salgsfaget

 

Sport Outlet | Alti Førde

Sport Outlet er eit spennande butikkonsept som jobbar med merkevarer frå verdas leiande sports- og fritidsleverandørar.

Sport Outlet hjelper leverandørane å rydde lageret og sel ut varene for dei. Filosofien er enkel: Merkevarer til halv pris eller lågare!

Lærefag: Salgsfaget

TESS

TESS er ein norskeid og landsomfattande leverandør av produkt og tenester til industridrift og vedlikehald. Kjerneprodukta er høgtrykks- og lågtrykksslangar og slangearmaturar til alle føremål, med tilhøyrande tenester i vidt omfang.

Lærefag: Salsfaget og industrimontørfaget

TNB Førde AS

Velkommen innom en av våre 81 Telenorbutikker. Vi har et stort utvalg av mobiler, tilbehør, smartklokker og nettbrett, i tillegg til kunnskapsrike medarbeidere som gir deg god hjelp når du trenger det.

Lærefag: Salgsfaget

Vik Ørsta

VikØrsta AS avd. Vik i Sogn disponerer i dag store romslege produksjonslokale og ny varmforzinkingshall som vart teken i bruk i 2009. VikØrsta er totalleverandør av trafikktryggleiksprodukt til den norske marknaden og eksporterer og store kvanta til dei andre nordiske landa.

Lærefag: Salsfaget, sveisefaget, automasjonsfaget, CNC maskineringsfaget, platearbeidsfaget, industriell overflatebehandling og industrimekanikar

 

Vi:Ki

Vi:Ki klær i gata og Vi:Ki på senteret: er to frittstående klesbutikker som holder til i Norges vestligste by Florø.

Butikkene finner du i Strandgata 44 og på Amfi senteret i Florø. Butikkene har felles nettbutikk, mens vareutvalget er forskjellig i de fysiske butikkene. 

Lærefag: Salgsfaget

pro sf logo

Pro Vestland opplæringskontor

Besøksadresse: Concordbygget, Firdaveien 6
Postadresse: Postboks 492, 6803 Førde
Telefon: (+47) 57 83 22 60
E-post: post@pro.sf.no
Organisasjonsnummer: NO980 026 655

Personvern

Hopp rett ned til innholdet